Beschrijving
Sous-vide'-garen (Frans: gevacuümeerd) heeft twee belangrijke voordelen:
Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom gerechten altijd lukken in de topgastronomie? Dat is niet de op de seconde nauwkeurige timing van de koks, maar het geheim is het 'sous-vide'-garen. Ze hoeven alleen nog maar te kijken naar de mininmale gaartijden. Als de kerntemperatuur eenmaal bereikt is en het vlees, de vis of de groente de gewenste gaarheid heeft bereikt, dan blijft deze nl. onveranderd - ook als het wat langer in het water blijft staan. Hierdoor zijn ze verzekerd van een eerder niet gekende flexibiliteit, omdat ze alles rustig kunnen voorbereiden en het eten uit kunt serveren wanneer zij dat willen. MULTIFUNCTIONEEL KOOKTOESTEL 'SOUS-VIDE' is een klasseapparaat voor een aantrekkelijke prijs. Bovendien kunt u er ook nog conventioneel mee koken. Dankzij een instelbare thermostaat (30-200 °C) en een ingebouwde timer kunt u met dit toestel elke gerecht tot in de puntjes voorbereiden. Inhoud: 6 l. Afm. (lxbxh): ca. 29 x 40 x 25 cm. Niet meer weg te denken uit de topgastronomie – wilt u nog zonder koken?
Sous-vide'-garen (Frans: gevacuümeerd) heeft twee belangrijke voordelen:
1. Door het vacuüm trekken van voedsel, kan er niets uit de zak ontsnappen, zoals vluchtige smaakstoffen, aroma's of water. Toegevoegde kruiden of specerijen beïnvloeden de smaak nog sterker. Door het verwijderen van het grootste gedeelte zuurstof in de zak, neemt ook de oxidatie van de gerechten en de aroma's af.2. Door de lage temperaturen (50-85 °C) worden ongewenste reacties in de gevoelige celstructuur van etenswaren vermeden. Zo blijft het vlees altijd fijn en sappig of de groente aromatisch en stevig. Het is niet meer mogelijk om de producten te gaar te laten worden, ook niet als uw gasten iets te laat zijn. Het vlees hoeft alleen nog maar even kort in een hete koekenpan opgewarmd te worden, om het lekkere grill-aroma te krijgen.